Tuesday, February 1, 2011

Ohh Lelaki:Fenomena lelaki memakai baju pink.

Assalamualaikum & salam sejahtera.


Sedang asyik berjalan-jalan melihat pakaian di sebuah shopping complex,aku seakan tersentak seketika apabila melihat ramai di kalangan kaum Adam yang memakai baju berwarna "pink" atau nama sainstifiknya "merah jambu".Suatu ketika dahulu,ramai yang mengetahui warna "pink" ni menjadi feveret hanya kepada kaum Hawa sahaja akan tetapi revolusi fesyen telah sedikit-sebanyak merubah gaya pemakaian bagi kaum Adam.Opss.. sebelum terlupa!!!,tidak dinafikan ada juga lelaki pada waktu ,detik dan tika dahulu lelaki yang memakai pakaian berwarna "pink" tetapi ia dipelopori oleh golongan lelaki yang b'topengkan wanita atau dikenali sebagai spesis sotong "auww2....gitu...(aku tidak terlibat)...


                                                
                  body mantop tapi baju pink "geli" :P...


Namun,kita tidak lagi bercakap tentang masa dahulu tapi kita bercakap tentang masa sekarang.Mengapa hal ini berlaku???,mengapa ramai lelaki yang memakai baju pink???.Fenomena lelaki memakai baju "pink" semakin menjadi-jadi dan sekarang ini telah bertukar arah angin daripada lelaki sotong kepada lelaki normal yang badan fuhh mantop,muka tahap pecah rumah dll. (macam aku) - normal lagi sejati tapi muka bukan pecah rumah........


Tanda tanya: Apakah yang menyebabkan revolusi ini berlaku???

Jawapan aku:   :P




                                             


                                                    
    Baju pink ,kot hitam tak matching langsung,semakin bertambah geli.....



Tadaaaa!!!!.Setelah membuat sedikit research dan inovation dan bertanya kepada beberapa orang responden maka jawapan mereka adalah kerana "terpengaruh dengan gaya fesyen artis" dan dah semakin pelik aku tengok fesyen "zaman edang" ini - pepatah jawa.Contoh,pakai seluar tunjuk "boxer",pakai baju yang ada perkataan pelik contohnya," ugly music for ugly people","saya sayang mak saya",dan sewaktu dengannya.


Namun,ada juga responden yang lain mengatakan bahawa fenomena lelaki memakai baju "pink" disebabkan oleh cinta sebab ada golongan yang mengatakan bahawa warna "pink" adalah warna cinta dan pemakaian baju berwarna "pink" adalah kerana ingin menunjukkan bahawa mereka memahami cinta tetapi ada wanita mengatakan bahawa lelaki yang memakai baju "pink" adalah seorang yang romantik. geli :P.

P/S: Memakai tak salah tapi apa yang dipakai menggambarkan siapa diri kita.Pakailah baju apa sekalipun selagi ia tidak melanggar peraturan agama."kata ustaz,yang ketat dilonggarkan,yang nampak ditutupkan dan yang singkat dilabuhkan.


Kata aku:Aku masih tidak boleh  menerima lelaki memakai baju pink...."geli "...:P
                                        

16 comments:

  1. haha....
    koya sgguh mu pena erh.....
    hok 2 pun nak geli ka... ( xpuas hati nie )
    padahal mu jeles kan ??? sebab mu x da 1. aku da ad 1.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Hahaha. Dulu aku rasa pelik, skrg aku rasa x pelik sgt kot. Ramai pakai.

    ReplyDelete
  4. ok je kot laki kai bju pink.. tp bkn smue la.. haha

    ReplyDelete
  5. ok lh if laki tue xcam s0t0ng..hahhaha.. 0rg kn slalu ckp mat jambu.. biase je kn..

    ReplyDelete
  6. bagi choco, kalau kne ngan gaya, lelaki pakai bju pink nih ok je..nampak smart.. itu kalau yang sesuai ngan pink..ade org tak sesuai pakai pink..nampak awwww~ choco takde masalah ngan lelaki pakai bju pink..pink sebenarnya warna universal, dan bukannya warna perempuan shj :)

    ReplyDelete
  7. haha act, Rasulullah pon suka wane pink and hijau. pink tu kan melambangkan kita sihat. lgpon sy tgk biasaq jee, sbb perempuan sknk suka biru, lelaki suka pink

    ReplyDelete
  8. Panglima:salam.... ukhwah fillah.

    Sakinah lo:yup..nice2.. auwWWW....WAKAKA

    ReplyDelete
  9. pink hanya kaler..terpulang pada intepretasi masing2.... salam 1 malaysia..hehe

    ReplyDelete
  10. haha...betol2,yang indah itu bukanlah perhiasan tetapi benak mata yang melihat dan menilai akan perhiasan..wakaka.

    ReplyDelete
  11. salam . haha lawak post ni yeeww

    ReplyDelete
  12. haaa... guy in pink tu hot lahhh...huuu~

    ReplyDelete